Начало Пловдив днес От Пловдив започна Европейската седмица на спорта

От Пловдив започна Европейската седмица на спорта

sedmitza_sport

Кметът инж. Иван Тотев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и едно от лицата на кампанията Ивет Лалова обявиха началото на Европейската седмица на спорта #BeActive в България на специална церемония на гребната база в Пловдив.

 „Горд съм, че именно в Пловдив стартира Европейската седмица на спорта. Неслучайно избрахме началото на тази кампания да бъде тук. Защото, освен че е първият български град, определен за Европейски град на спорта, Пловдив е и градът на Стефка Костадинова, Христо Стоичков, Николай Бухалов, Йордан Йовчев, Ваня Гешева, Наско Търев и много други български легенди и спортисти, които са пример не само със спортната си кариера, но и с присъствието си като водачи на нашата нация”, заяви министър Красен Кралев.

„Пловдив е град, в който много хора практикуват спорт – и професионално, и в свободното си време, и точно този район тук – и Гребния канал, и зоната около него, са едно от местата, които привличат много граждани. Надявам се, че Пловдив ще повлече крак и много други градове ще развиват спорта по същия начин, както ние тук го правим, а това от друга страна ще ни задължи да вървим все по-напред и по-напред, да развиваме спортната инфраструктура, да инвестираме постоянно в нея и да имаме още шампиони“, заяви кметът Иван Тотев и благодари на Министерството на младежта и спорта и лично на министър Кралев, че точно Пловдив е избран за старта на кампанията.

Ивет Лалова пък обяви, че Пловдив е любимият й град, защото именно тук е постигнала рекорда си на 100 м – 10.77 сек.

Младата надежда в леката атлетика Лиляна Георгиева връчи на Кралев щафетна палка, която ще премине и през останалите градове от програмата на кампанията.

Официалните гости изгледаха презентацията на възпитаниците на държавното спортно училище „Васил Левски“, с която бе открита инициативата.

7,955 total views, no views today