Начало Актуално От 17 часа днес не пускат без декларации през КПП

От 17 часа днес не пускат без декларации през КПП

От 17 часа днес гражданите няма да бъдат пропускани без декларации от контролно-пропускателните пунктове на входовете и изходите на Пловдив и останалите областни градове.

КПП-тата бяха изградени в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се въвеждат по-строги противоепидемични мерки от 21 март 2020 г. През тях се допуска влизането и излизането на граждани само при възникнала неотложна необходимост – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес.

Декларацията, която се представя пред контролните органи на КПП, се попълва от физическите лица и се заверява от работодателя. Декларацията може да бъде свалена от страницата на Община Пловдив.

През последните два дни Общинският кризисен щаб е информирал над 1500 фирми, които работят на територията на града и региона, за да могат да изготвят в срок необходимите декларации на своите работници и служители.

Кметът Здравко Димитров отново призова пловдивчани да не предприемат пътувания, за които нямат наложителна причина, а също така да проявяват търпение и разбиране,  докато изчакват реда си на КПП-тата, защото предприетите мерки са в името на сигурността на всички.

Декларацията може да изтеглите от тук.

6,617 total views, no views today