Начало Актуално Официално бе открит STEM центърът на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив (ПГХТТ)

Официално бе открит STEM центърът на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив (ПГХТТ)

На официална церемония днес в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника в Пловдив (ПГХТТ) бе открит нов STEM център. На събитието присъстваха заместник-кметът Стефан Стоянов и министърът на образованието акад. Николай Денков.

STEM центърът „Лемниската“ в гимназията е изграден с 300 000 лв. по Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда“ и още близо 40 000 лв. средства на гимназията. Заместник-кметът и министърът влязоха в реални часове в напълно оборудваните седем кабинета за провеждане на мултидисциплинарни уроци.

След откриването Стефан Стоянов придружи акад. Денков до сградата на Центъра по растителна системна биология и биотехнология в Пловдив (ЦРСББ). Проектът „ПлантаСИСТ“ е разработен от учени от три български и два германски института. Община Пловдив подкрепи проекта като отстъпи право на строеж на терен, върху който е построена сградата на Центъра.

министър на образованието в ПГХТТ (9) министър на образованието в ПГХТТ (6)министър на образованието в ПГХТТ (4)

2,363 total views, no views today