Начало Пловдив днес Още 94 деца класирани за места в детски градини

Още 94 деца класирани за места в детски градини

Общо 94 деца са класирани за места в детските заведения в Пловдив във второто междинно електронно класиране. До момента не е регистриран нито един срив или проблем в работата на системата и в момента имаме един много облекчен режим на кандидатстване и на класиране за места в детските градини, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Като най-голяма полза на електронното класиране той отново подчерта факта, че приемът не може да бъде манипулиран.

Системата за електронно централизирано класиране за детски градини заработи на 1-ви ноември, като първите текущи резултати бяха обявени само две седмици по-късно. От тогава до сега са класирани общо 146 деца. До 28-ми декември трябва да бъдат обявени и свободните места за следващото класиране, което ще излезе на 10.01.2013 г.

Родителите могат да кандидатстват и за следващата учебна година. В началото на януари трябва да бъдат обявени и местата за първо класиране за учебната 2013/2014-та година.

От своя страна ресорният заместник-кмет Стефан Стоянов припомни, че за първи път тази година бяха въведени делегираните бюджети в детските градини в Пловдив. Това доведе до  реализирани икономии, като до настоящия момент сме разписали разрешения на над 30 директори да закупят дългосрочни материални активи на обща стойност над 100 000 лева, заяви Стоянов.

6,489 total views, no views today