Начало Пловдив днес Парк „Лаута” се разширява с 20 декара

Парк „Лаута” се разширява с 20 декара

zalesyavane_lautaНова гора с 209 явора се появи само за няколко часа върху празното досега пространство край блок 258 в район „Тракия”.

Старт на най-мащабната в последните години залесителна акция даде кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, който лично засади първото дърво.

Това е само началото. Разширяваме парк „Лаута” с 20 декара и над 700 дървета в южна посока, посочи инж. Тотев. Според него днешният ден ще остане в историята на паркостроителството в Пловдив, тъй като създаденият като крайградска зона в самото начало на миналия ХХ век парк отдавна не е обгрижван така мащабно.

Предварително подготвихме терена, изградихме поливна система, подбрахме добре развити 4-5 годишни фиданки, което да гарантира, че след 10 години на това място ще има буйна гора, съобщи директорът на ОП „Градини и паркове” Стоян Алексиев.

Предстои оформянето на алеи, поставяне на пейки и дори барбекюта, което да осигури приятен отдих на пловдивчани, допълни кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Дръвчета засадиха също заместник-кметът на Община Пловдив Петър Зехтински, районният кмет на „Тракия” Костадин Димитров, кметът на „Северен” инж. Ральо Ралев, кметът на „Западен” Димитър Колев, директори на общински предприятия, ученици от СОУ „Софроний Врачански” и  ОУ „Виктория и Крикор Тютюнджян”, волейболистките от „Марица”, десетки други доброволци от различни възрасти, както и победителката от миналия сезон на X-Faktor Жана Бергендорф.

Кампанията е поредната съвместна инициатива на Община Пловдив и БГ Радио.

6,251 total views, no views today