Начало Актуално Певческо дружество „Ангел Букорещлиев” ще представи Пловдив в Международния хоров фестивал „Ние пеем” в Краков

Певческо дружество „Ангел Букорещлиев” ще представи Пловдив в Международния хоров фестивал „Ние пеем” в Краков

Илиян ТиганевОт 12 до 14-ти май 2023 г. Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев” с диригент Илиян Тиганев ще вземе участие на IV-ти международен хоров фестивал „Ние пеем” в гр. Краков, Полша. Първите два концерта ще се състоят в концертната зала на Музикалната Академия на гр. Краков и в Базиликата „Св. Мария” .

Големият фестивален концерт ще се проведе на 125 метра под земята, в уникалната кристална, солна зала на 900- годишната солна мина “ Величка”. От 1978 г. солната мина е под закрилата на ЮНЕСКО, заради красотата на своите подземни музеи, тунели и кристални, солни фигури.

В репертоара на хора са включени песни от български и чуждестранни композитори. Целта на това участие е популяризиране на българското хорово изкуство и българската песен. Творчески срещи, уъркшоп и обмен с хорови колективи от други европейски и азиатски страни ще бъдат част от фестивалната програма. Певческо дружество „Ангел Букорещлиев” продължава да популяризира гр. Пловдив като Европейска столица на културата – 2019 г.

Участието на Дружеството на този фестивал се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив по Компонент „Мобилност”.

ППД ППД 2

3,359 total views, no views today