Начало Актуално Пет динозавъра посрещат малчуганите в новата зала „Лотос“ на Природонаучния музей в Пловдив

Пет динозавъра посрещат малчуганите в новата зала „Лотос“ на Природонаучния музей в Пловдив

1

30.11.2021

Откриването на новата експозиция с аниматроник модели на динозаври ще се състои на 1 декември в 10 часа

 

На 1 декември 2021 г. от 10:00 в зала „Лотос“ на Регионалния природонаучен музей – Пловдив ще се състои откриване на нова експозиция с аниматроник модели на динозаври.

Новата зала ще бъде открита официално от Кмета на Пловдив Здравко Димитров. Сред гостите на събитието ще бъдат още заместник-кметът по „Култура, археология и туризъм“ Пламен Панов и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

През последните две години залата беше в процес на ремонт и приспособяване за целите на експозицията, която на този етап приютява 5 динозавъра от видовете трицератопс, диметродон, анкилозавър, велосираптор и дилофозавър.

Предстои  в експозиционното пространство да бъдат прибавени още тиранозавър рекс, голям трицератопс, птеродактил и стегозавър. 

Посещенията на новата зала с динозаври са включени в цената на билета за експозицията на музея, а достъпът до зала „Лотос“ ще се случва през топла връзка, изведена през зала „Ботаника“.

Първите посетители на 1 декември ще бъдат децата от ДГ „Майчина грижа“, ДГ „Малкият принц“ и ДГ „Каменица“.  Те ще имат уникалната възможност да се пренесат в далечния свят на гигантските влечуги, които са били господари на Земята преди повече от 65 милиона години.

Напомняме, че в музея се допускат само посетители със зелен сертификат (изключение правят децата до 18 години), а през почивните дни (събота и неделя) във фоайето на музея е разположена мобилна лаборатория за бързи антигенни тестове, които са на цена от 10 лева.

 

2,706 total views, no views today