Начало Актуално Пламен Райчев: COVID-19 няма да спре уличните ремонти

Пламен Райчев: COVID-19 няма да спре уличните ремонти

remont

„Въпреки обявеното извънредно положение заради коронавируса продължаваме да работим по програмата за ремонт и реконструкция на вътрешнокварталните улици, както и на някои от големите булеваради“. Това съобщи заместник-кметът с ресор „Строителство и инвестиции“ инж. Пламен Райчев.

На финал е ремонтът на улица „Белица“ в район „Западен“, която е важна връзка с Пещерско шосе и „Юндола“. Предстои да бъдат преасфалтирани 5 100 квадратни метра от основното пътно платно и още 700 квадратни метра локални платна. Полагат 6 сантиметра битум и 4 сантиметра износващ пласт, като така се гарантира по-доброто качество на настилката.  Обектът е на стойност 325 хиляди лева и се финансира от бюджета на Общината.

До дни ще започне и ремонта и на улица „Юндола“ в района, която ще бъде преасфалтирана, ще бъдат подменени компрометираните бордюри и ще бъдат повдигнати шахтите и подменени капаците. В район „Южен“ започва ремонта на улиците „Трети март“ и „Асен Христофоров“.

Той допълни, че в програмата за този месец е включен и старта на ремонта на бул. „Източен“, който ще бъде реконструиран в най-компрометирания участък – източното платно  - от бул. „Шести септември“ до бул. „Марица“.

5,113 total views, no views today