Начало Актуално Пловдив домакинства XXII Национален конкурс за училищен театър на испански език

Пловдив домакинства XXII Национален конкурс за училищен театър на испански език

община Пловдив

26.04.2022

Отдел „Образование“ на Посолството на Испания в София организира XXII Национален конкурс за училищен театър на испански език в Пловдив. Години наред Националният конкурс за училищен театър на испански език събира ученици по испански език от езиковите гимназии в България. Тази година, дългоочакваното събитие ще се състои в Пловдив, където групи от различни градове на страната ще представят пред публиката и пред свои съученици театрални постановки на испански език, подготвени с помощта на техните преподаватели.

Конкурсът с неговото XXII издание, освен емоционално събитие за всички ученици, е и с изключителна важност за разпространението на културата на испански език. Мястото на провеждане тази година е на сцената на Държавен куклен театър – Пловдив, който през настоящата година чества 75 години от създаването си.

Откриването е на 28 април от 11.00 часа в Държавен куклен театър. От името на община Пловдив, приветствие към участниците ще отправи заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Церемонията по награждаване и закриване е на 29 април в 19.00 часа.

1,703 total views, no views today