Начало Актуално Пловдив домакин на международна изложба на котки

Пловдив домакин на международна изложба на котки

cat

23.08.2023

Този уикенд котешкият свят на Федерация по Фелинология България се пренася за първи път в слънчев и горещ Пловдив, за да открадне вниманието на пловдивчани и гостите на града с международна изложба на котки.

Събитието ще се проведе на 26 и 27 август в зала “Колодрума” от 10 до 17 часа с вход свободен. Любители и познавачи ще имат възможност да видят на живо страхотни представители на различни породи котки, събрани от страната и чужбина, които ще премерят хубост за титлата Best of best на деня. Ще бъдат представени около 150 елитни изложбени котки от България, Румъния, Гърция, Молдова, Украйна и др. Te ще бъдат оценявани от четирима международно признати съдии от Чехия, Литва, Беларус и Румъния.

Освен чисто състезателен характер събитието има за цел да предостави на участниците и посетителите директен контакт между професионалните развъдници и любителите и да даде възможност за информация, свързана с правилното хранене, отглеждане и обгрижване на котката като домашен любимец. Организаторите са се погрижили да покажат и най-новите храни, аксесоари, уреди за дома и козметика за котките.

Изложбата се организира от Федерацията по Фелинология-България и Община Пловдив. Партньор в организацията на изложбата е Български киноложки клуб.

Повече на https://www.facebook.com/Federation.of.Felinology.Bulgaria

4,234 total views, no views today