Начало Актуално Пловдив е вероятен домакин на Европейското първенство по триатлон

Пловдив е вероятен домакин на Европейското първенство по триатлон

DSC_6080

Българската асоциация по триатлон (БАТ) ще кандидатства за домакинството на Европейското първенство по триатлон и през 2021 година и ще предложи за домакин Община Пловдив. Това стана ясно по време на срещата на кмета Здравко Димитров с председателя на БАТ Марио Илиев и Даниела Камбурова, председател на пловдивския клуб по триатлон.

„Искаме да изкажем нашата благодарност към Община Пловдив за подкрепата, която ни оказа за провеждането през август на Държавното първенство по триатлон на Гребната база с участието на 210 атлети от цялата страна“, заяви Марио Илиев. Той подчерта, че асоциацията им, въпреки че едва през март тази година е получи лиценз, вече напредва с организацията на множество предстоящи инициативи, които имат за цел популяризиране на триатлона у нас сред подрастващите. Обсъдени бяха и плановете на ръководството на БАТ за развитието на олимпийския спорт.  В асоциацията членуват над 15 спортни клуба от цялата страна, в които се подготвят над 300 деца и юноши.

Марио Илиев връчи почетни плакети на кмета Здравко Димитров  и на зам.-кмета с ресор младежки дейности Георги Титюков с благодарност за подкрепата за развитието на триатлона в България.

3,770 total views, no views today