Начало Пловдив днес Пловдив получи коледни дръвчета от кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете“

Пловдив получи коледни дръвчета от кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете“

elhi_kampania1

20 живи коледни елхи раздадоха на училища и детски градини в Пловдив заместник-кметът „Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков и представителят на Министерството на младежта и спорта в областта Виолета Малева. Дръвчетата, закупени от Българския спортен тотализатор в подкрепа на кампанията на Министерството на земеделието и храните, бяха специално подготвени и сортирани в Държавното горско стопанство.

Предвижда се средствата от продажбите да бъдат предназначени за деца аутисти и по-точно за обучение на специалисти от България по световно наложени терапевтични практики. Министерството на младежта и спорта също се ангажира с подкрепа за децата с аутизъм, за тяхното социално интегриране чрез спорта като терапия и възпитаване на физическа активност  за справяне със затлъстяването.

„Ролята и политиката в Община Пловдив по отношение на деца с аутизъм все повече се засилва. Миналата седмица открихме нов модерен център, в който чрез различни съвременни терапии ще се помага за подобряване на състоянието на децата  и оказване на съдействие на техните семейства”, припомни Георги Титюков.

Кампанията се провежда в 18 областни града. През март дърветата ще бъдат засадени на предварително определено място, на което ще се оформи горичка.

6,157 total views, no views today