Начало Актуално Пловдив получи награда за дестинация на годината за България

Пловдив получи награда за дестинация на годината за България

nagrada (3)

02.12.2022

Отличието беше връчено на кмета Здравко Димитров

 

Пловдив е отличен за дестинация на годината в България от специализираното списание за туризъм DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday. Наградата беше връчена на кмета на града Здравко Димитров. Градът на тепетата е на корицата на изданието, заради което шефът на отдел „Туризъм“ Юлиана Йорданова получи рамкирано копие.

„Огромно благодаря за оценката, която сте ни дали. За нас е чест, защото не сме участвали в конкурс, а вие сами сте наблюдавали града ни в бизнес и туристическата сфера и сте ни оценили. В началото на този мандат поставихме цел за надграждане и представяне на Пловдив в целия му блясък не само пред гостите, а и пред гражданите ни. Ние няма да спрем до тук“, заяви градоначалникът, който припомни, че Пловдив получи и друг приз – той е четвъртата най-добра европейска дестинация за 2022 г. Тази година Пловдив застана начело на три отделни категории: „Най-добра културна дестинация в Европа“,  „Най-романтична дестинация в Европа“ и „Най-добра винена дестинация в Европа“.

„За да задържи своето темпо в областта на туризма, Пловдив трябва всяка година да отваря нови атракции. Ние се стремим да правим точно това и данните го доказват. За 9-месечието на тази година в града са постъпили 25 млн. лв. от реализирани нощувки. Благодарим, че и вие сте го видели и оценили. Ще продължаваме да даваме най-доброто от себе си“, каза зам.-кметът по култура Пламен Панов.

„Всяка година става все по-трудно да отличим най-добрите сред най-добрите. Допитването ни сред професионалисти в индустрията, сред потребители, а и сред екипа ни, показа, че община Пловдив се откроява и заслужава т.г. да бъде обявена за дестинация на годината за България. Пловдив привлече вниманието със своята богата и разнообразна културна програма. Нека тази награда бъде признание за вас, но и мотивация за по-големи успехи“, коментира собственикът на списанието Руслан Йорданов.

По традиция специализираната медия за туризъм DESTINATIONS – ultimate guide for your holiday  обявява шампионската селекция в индустрията в първия ден на декември с излизането на новия брой. За наградите не се кандидатства, не се гласува и не се заплащат такси. Целта е носителите на отличията да получат своето признание на база на положения труд през изминалата година. Те са на принципа на наградите Мишлен. Това позволява да има елемент на изненада и признание за носителите на отличията в края на всяка година при връчването на наградите лично и на място. Изданието е двуезично, излиза на български и английски език.

 

2,707 total views, no views today