Начало Спорт Пловдив посреща Международен турнир по художествена гимнастика

Пловдив посреща Международен турнир по художествена гимнастика

Международен турнир по художествена гимнастика ще се проведе от 7 до 9 октомври 2016 г. в спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“  (бул. „България“ 236).

Участие ще вземат отбори от Израел, Полша, Украйна, Италия, Англия, Молдова и 22 спортни клуба от страната.

В турнира ще вземе участие и Национален отбор на България-ансамбъл девойки, който се готви за Европейското първенство през 2017 г. и в чийто състав  има и две пловдивчанки – гимнастички от СКХГ „Тракия-Елит“ - Галатея Герова и Лидия Василева.

Програмата започва на 7 октомври /петък/ от 09.30 ч. с категориите Ансамбли – девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени, а официалното откриване е предвидено за 13.00 ч. В събота и неделя ще можете да се насладите и на индивидуалните изпълнения на всички възрастови групи от деца до жени. Главен съдия на турнира е г-жа Мария Гигова.

Като официални гости на турнира се очакват г-жа Илиана Раева- председател на Българската федерация по художествена гимнастика, г-жа Таня Стоянова – представител на Министерството на младежта и спорта, както и представители от Община Пловдив.

Турнирът се организира от Спортен клуб по художествена гимнастика „Тракия-Елит“ с любезното съдействие на Българската федерация по художествена гимнастика, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и финансовата подкрепа на Община Пловдив.
Вход – свободен!

11,549 total views, no views today