Начало Актуално Пловдив почита 183 години от рождението на Васил Левски

Пловдив почита 183 години от рождението на Васил Левски

паметникаС поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя на 18-ти юли 2020 година, събота, от 10.00 часа, в Пловдив ще бъде почетена 183-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.

Слово ще произнесе Рада Банялиева, историк, директор на Музея на авиацията – Крумово. Водещ на честването ще бъде актрисата от Драматичен театър Пловдив – Мария Генчева.

В церемонията по традиция участват представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“.

За участие в общоградското честване на 183-та годишнината от рождението на Васил Левски са поканени Народните представители от град Пловдив в 44-то НС, Кметът на община Пловдив, Областният управител, Председателят на Общински съвет, Командирът на Силите за специални операции и Началник на Гарнизон Пловдив, почетни консули, общински съветници, зам.-кметове и представители от Общината и районните кметства, Общественият посредник към Община Пловдив, представители на армията, църквата, политически и обществени организации, членовете на Общински комитет „Васил Левски“ и комитет „Родолюбие“, граждани и медии.

Община Пловдив призовава всички, които имат желание да присъстват на честването на 183 години от рождението на Васил Левски да спазват действащите противоепидемични мерки в страната за предотвратяване на разпространението на COVID - 19 и стриктно да спазват регламентираното отстояние.

3,428 total views, no views today