Начало Актуално Пловдив се включва в Европейската седмица на движението и спорта

Пловдив се включва в Европейската седмица на движението и спорта

От 1-ви до 7-ми октомври Пловдив се включва в Европейската седмица на движението с поредица от спортни събития под надслов“Да раздвижим Пловдив“.

Инициативата е на спортен клуб WOW SPORT Пловдив, съвместно с Община Пловдив и PTPI Smiles, а целта е по атрактивен и забавен начин да се популяризират физическата активност и свързаният с нея по-качествен и разнообразен начин на живот.
В 7-дневната програма са заложени отворени тренировки и демонстрации, представяне на бразилското бойно изкуство капоейра, велопреход покрай река Марица и в Родопите, двудневен поход, най-масовата и забавна зумба пред фонтана на площад „Стефан Стамболов“, лекоатлетически игри за всякакви възрасти на Гребната, двудневен фестивал на бойните изкуства и още много други участия.
За децата във велопарк „Пловдив“ от велоклуб “Крива спица” са подготвили безплатни уроци по планинско колоездене, стига само да не забравят да вземат колелетата си и задължителните велокаски.
Официално откриване на Седмицата на движението и спорта е днес на площад „Стефан Стамболов“ от 10 часа, като половин час по-късно ще има крос, в който могат да се включат всички желаещи да участват.

Подробна информация за всички организирани събития за 1.10-7.10.2012 може да видите тук:
http://moveweekplovdiv.blogspot.com/p/blog-page_9201.html
http://www.facebook.com/MoveWeekPlovdiv?sk=events

8,301 total views, no views today