Начало Пловдив днес Пловдив спечели домакинството на Европейско първенство по кану-каяк

Пловдив спечели домакинството на Европейско първенство по кану-каяк

Пловдив ще бъде домакин на Европейското първенство по кану-каяк за мъже и жени през 2017-та година. Това обявиха президентът  на Българската федерация по кану-каяк Васил Мирчев, заместник-кметът по спорт Георги Титюков и олимпийският ни шампион Николай Бухалов.

Васил Мирчев сподели, че е изключително щастлив и благодарен на Община Пловдив за оказаното съдействие и за ползотворното сътрудничество. Той подчерта и подкрепата на общината за закупуването  на дигитално стартово устройство, което ще се ползва през следващите 15 години.

Едно такова голямо състезание носи реклама и авторитет на града, още повече, че ще се предава пряко по Евроспорт, заявиха от родната федерация по кану-каяк. Европейското първенство е събитие за целия Пловдив и ще раздвижи местния бизнес, категоричен е и Николай Бухалов. Той отново изтъкна предимствата на гребния канал, сред които разположението му в рамките на града.

В края на седмицата делегация заминава за Лозана, където Пловдив ще се конкурира с Познан за домакинството на Световното първенство за младежи през 2018-та.

Президентът на федерацията Васил Мирчев сподели, че ако спечели това домакинство, Пловдив уверено върви към приемането на Световно за мъже и жени. Задължително условие обаче е построяването на дублиращо съоръжение на гребния канал.

През 2016-та година градът ни ще бъде домакин и на Европейско първенство по кану-каяк за младежи.

6,500 total views, no views today