Начало Пловдив днес Пловдив с приз от първите Годишни награди в туризма

Пловдив с приз от първите Годишни награди в туризма

nagrada_turizum_2

„Старинен Пловдив” грабна голямата награда в категорията „Специализиран туризъм” по време на първите Годишни награди на Министерството на туризма. Призът бе връчен на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев снощи по време на официална церемония в Централния военен клуб в София.

„Благодаря за тази награда и на всички, които ни подкрепиха, защото Старият град не е само на Пловдив, той е национален паметник”, заяви кметът Иван Тотев и допълни, че през последните години броят на нощувките в града е удвоен и вече гони  половин милион.

Подчертано бе, че признанието е напълно заслужено, защото най-старият жив град в Европа – Пловдив,  освен, че е горд с древното си наследство, се развива и като модерен европейски център.

Есенният панаир на занаятите /Регионална занаятчийска камара – Пловдив/ и Дефиле на младото вино /Съвет по туризъм – Пловдив/ се класираха в призовата тройка в своите категории „Духът на България” и „Туристическо събитие”.

Победителите в Годишните награди в туризма бяха оценявани в различни категории в два етапа по специална методология, съобразена с критериите на Световната организация по туризъм, като подадените кандидатури надхвърляха 200.

nagrada_turizum_1

6,766 total views, no views today