Начало Спорт Пловдив ще е домакин на национален турнир по крикет на маса

Пловдив ще е домакин на национален турнир по крикет на маса

kriket_poster

В спортната зала по Университета по хранителни технологии на Гребна база днес -04.06.2016 г. /събота/ от 10.00 часа, ще се поведе VІІІ –ми  Национален турнир по крикет на маса за деца със специални нужди.

КСУ „Олга Скобелева“ ще бъде за четвърта поредна година домакин на събитието, което се реализира с финансовата подкрепа  на  Община Пловдив и Лайънс клуб – Пловдив, а гости ще бъдат представители на държавни, обществени и неправителствени организации.

Участниците са деца и младежи с увреждания от Дневни центрове, Медицински центрове и Центрове за социална рехабилитация и интеграция в страната.

Началото на спортните занимания по крикет на маса е поставено от Саиф ур Рехман с помощта на обучени от него доброволци се развива спортна дейност и в други градове.

Крикет на маса се практикува от деца с детска церебрална парализа, на колички, с трудна координация, както и от деца с други увреждания.

Играта на крикет на маса развива децата в следните области:

-         Работа в екип, координация, самочувствие, комуникативни умения, физическо и умствено развитие.

-         Физическо развитие – контрол на движенията, нови умения и техники

-         Психологическо развитие – самоуважение, тактически умения и осъзнаване.

-         Научаване да се брои, както и следене правилата на играта.

Участието на децата с увреждания в националната изява  ще даде възможност за равно участие в живота на общността и изява на способности им.

Заповядайте – входът е свободен, канят организаторите.

13,279 total views, no views today