Начало Пловдив днес Площадка за разходка на кучета откриха в Общинския приют в Пловдив

Площадка за разходка на кучета откриха в Общинския приют в Пловдив

kucheta_priut_plostadka1

На нова кучешка площадка се радват бездомните кучета, настанени в общинския приют на Пловдив, който се намира на бул. „Пазарджишко шосе”, 4-ти километър. В днешния Ден на Земята тя беше открита от Георги Маринов, заместник-кмет „Обществен ред и сигурност”, Савина Петкова, председател на Общинския съвет, Ральо Ралев, кмет на район „Северен” и директора на приюта Георги Божев.

Площадката е предназначена за игри, тренировки и разходки на кучетата. Направена е благодарение на извънредния труд на служители и граждани-доброволци, които повече от година посещават приюта в свободното си време и работят за социализирането на кучетата. „138 са кучетата, които през изминалата година са били осиновени, а от началото на настоящата 2016-та те са 45”, заяви заместник-кметът Георги Маринов.

Площадката за разходка ще бъде използвана от всички кучета в приюта. Тя е оборудвана с различни съоръжения за игра и тренировка.

В момента 35 кучета на различна възраст и кръстоски от няколко породи чакат своите нови стопани. Гражданите, които искат да осиновят куче от приюта могат да го направят срещу еднократна такса от 50 лева, в която е включен паспорт и лекарства за обезпаразитяване. Всички бездомни кучета са кастрирани, което освобождава новите им собственици от годишната такса на Община Пловдив за притежаване на домашен любимец.

Основната цел в работата на служителите и доброволците е животните да станат по-контактни и да свикнат с хората, да бъдат приучени към определени навици.

В приюта вече е изградена и система за видеонаблюдение.

10,818 total views, no views today