Начало Актуално ПОИ засили контрола на обекти за спазване на обществения ред и чистотата

ПОИ засили контрола на обекти за спазване на обществения ред и чистотата

Борислав Димов - директор ПОИ

Почти два пъти повече проверки в града са направили служителите на Пловдивския общински инспекторат за второто тримесечие на тази година, става ясно от доклад на директора на ПОИ Борислав Димов до кмета ЗДравко Димитров.  „Първите 3 месеца инспектираните обекти бяха 1300, а от април до края на юни броят им е 2 219. Подадените и отработени сигнали от граждани също са се увеличили – от 244 на 306”, съобщи Борислав Димов. Той уточни, че съставените актове за установяване на административни нарушения са 101. Размерът на финансовата санкция, от 21 500 лева за първите три месеца, в края на юни е 66 100 лева.

Извършените проверки са традиционно в направленията: контрол, екология, строителни разрешителни, обществен ред, както и по отношение на търговската и рекламна дейност. Те обхващат: строителни обекти, автосервизи и вулканизатори, обекти които търгуват с черни и цветни метали или се занимават с нерегламентирано третиране /разкомплектоване/ на излезли от употреба МПС, проверки на търговски обекти за нерегламентирано третиране на отпадъци на мястото на образуването им по отношение на количествата производствени отпадъци и изхвърлянето им в контейнерите за домакински отпадъци. Инспектирани са също физически и юридически лица за изхвърляне на строителни и битови отпадъци на неразрешени места.

Пловдивските инспектори осъществяват цялостен контрол за своевременното и качествено възстановяване на общинската инфраструктура при извършените аварийни и планови прокопавания, като за целта са участвали в проверки на 142 приемателни комисии.

Инспекциите са ежедневни и част от тях се осъществяват съвместно с районните администрации, Областната дирекция по безопасност на храните, НАП, районните полицейски управления, икономическа и общинска полиция и Общинска охрана.

„Основната цел на ПОИ е да работи за подобряване на жизнената среда на гражданите на Пловдив и подпомагане на контролните функции на кмета на града”, заяви още директорът  Борислав Димов.

2,341 total views, no views today