Начало Събития Покана за награждаване на победителите в конкурса за поезия „Добромир Тонев“

Покана за награждаване на победителите в конкурса за поезия „Добромир Тонев“

dobromir_tonev

С церемония по награждаване ще приключи IX-ия Национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст. Организатори на конкурса, който се провежда ежегодно са Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, Община Пловдив и Дружество на писателите – Пловдив, със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „П. Хилендарски“,г-жа Тони Симидчиева, с медийното партньорство на БНР – Радио Пловдив и БНТ 2 и с любезното домакинство на Културен център „Тракарт“, Пловдив.

Наградният фонд, осигурен от Община Пловдив е в размер на 1200 лв, разпределени както следва 600 лв. за първа награда, 400 лв. за втора и 200 лв. за трета.

Традиционна е и наградата от 200 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П. Хилендарски“ за поет-студент, която ще бъде връчена от заместник- декана на факултета.

Две награди са осигурени и от партньорите на конкурса – Специална награда за млад поет – 300 лв., осигурени от Радио Пловдив и вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив.

Церемонията по награждаване на победителите в конкурса ще се състои в навечерието на годишнината от рождението на поета – 12 октомври 2019 г., събота, от 18:00 ч., в Културен център „Тракарт“, Пловдив, подлез „Археологически“.

Очакваме Ви!

6,569 total views, no views today