Начало Актуално Поредна дискусия за новата Стратегия за култура на Пловдив

Поредна дискусия за новата Стратегия за култура на Пловдив

На 20 ноември 2013, сряда, от 9.00 часа в Дома на културата „Борис Христов” ще се проведе Втората общоградска дискусия в рамките на новата Стратегия за култура на Пловдив за програмния период 2014-2020 година. Събитието е част от цялостната кампания за дългосрочно планиране по основните приоритети в развитието на града ни и в подкрепа на кандидатурата за Европейска столица на културата през 2019-та година.

 Четири са основните направления в обсъжданията – културен туризъм, образование по изкуствата, творчески индустрии и местна и регионална културна идентичност. Модератори на дискусията ще бъдат отново германските консултанти проф. д-р Оливър Шейт и д-р Патрик Фьол – експерти с дългогодишен опит в създаването на устойчиви културни политики и проекта Европейска столица на културата.

 Очаква се сред присъстващите да бъдат директорите и мениджърите на основните културни институти, висши и средни училища, Регионалния инспекторат по образованието, Фондация „Пловдив 2019” и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Събитието ще бъде открито от зам. кмета по култура Стефан Стоянов.

5,473 total views, no views today