Начало Пловдив днес По желание на майки в район „Южен“ изградиха нова детска площадка

По желание на майки в район „Южен“ изградиха нова детска площадка

ploshtadka_8

Нова детска площадка, изградена по желание на майките квартала около ул. „Бугариево“ 18,откриха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на район „Южен“ Борислав Инчев и общинският съветник Георги Василев.

Изграждането на поредната площадка за игра на децата стана възможно след като всички общински съветици в предишния мандат единодушно подкрепиха предложението, внесено от техните колеги Георги Василев и Атанас Узунов, за целево финансиране на обекта, посочи инж. Иван Тотев.

Строителството приключи за около два месеца, а стойността на комбинираното съоръжение с две пързалки, люлките, противоударната настилка и всички съпътстващи дейности са на стойност 61 хил. лв. с ДДС, съобщи кметът на „Южен“ Борислав Инчев. Той благодари да ОП „Организация и контрол на транспорта“ за изграденото осветление, което да осигури както игри до по-късните часове, така и по-голяма безопасност. Напролет се предвижда изпълнението на проект за озеленяване, така че мястото да стане още по-приветливо.

На откриването присъстваха заместник-председателите на Общинския съвет Радослава Ташкова и Камен Шишманов, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, много общински съветници и граждани, сред които и младата майка Петя с двете си новородени близначета, един от основните инициатори за изграждането на новата площадка.

7,641 total views, no views today