Начало Пловдив днес Преасфалтират входа на Пловдив откъм Пещерско шосе

Преасфалтират входа на Пловдив откъм Пещерско шосе

В дъжд, във вятър, в пек ние сме по улиците на Пловдив и градим Пловдив – така ще е до края на мандата! Това заяви кметът инж. Иван Тотев при поредната първа копка, този път на бул. „Пещерско шосе”.

 Едно от посланията ми, когато поех управлението на града, беше да подобря визията на входно-изходните пътни артерии, тъй като те са особено важни за лицето на Пловдив, припомни инж. Тотев.

С реконструкцията на пътен възел „Скобелева майка” започнахме изпълнението на тази програма, продължихме с проекта за Голямоконарско шосе, който вече е в много напреднала фаза, с Карловско и Рогошко шосе, откъдето ще стигнем до околовръстния път, изброи кметът.

 Започналият днес ремонт включва участъка от бившия ресторант „Чадърите” до табелата на Пловдив. До две-три седмици предстои не само преасфалтиране, а и укрепване на банкетните пространства, както и изграждане на ново осветление в отсечка от около 500 м – почти до оковръстния път. Трябва при влизането си в Пловдив всички да усещат, че пристигат в един модерен град, отбеляза инж. Тотев.

 Според него твърде голям интерес сред пловдивчани е предизвикал анонсът му за преасфалтирането на пътя към Овощарския институт. На сесията на Общинския съвет се очаква икономисаните средства от състоялите се вече обществени поръчки да бъдат пренасочени именно към този ремонт, чието изпълнение се очаква да започне през лятото.

6,773 total views, no views today