Начало Актуално Преди началото на ремонта на стадион „Тодор Диев“ кметът Здравко Димитров инспектира спортната база

Преди началото на ремонта на стадион „Тодор Диев“ кметът Здравко Димитров инспектира спортната база

стадион Тодор Диев (10) стадион Тодор Диев (14)

10.11.2021

 

Преди старта на строително-ремонтните дейности на стадион „Тодор Диев“ кметът Здравко Димитров направи инспекция на обекта. Цялостната реконструкция на спортното съоръжение ще стане факт, след като проектът беше одобрен.  Инвестицията е за 7,5 милиона лева и предвижда 8200 седящи места, три сектора, като на сегашната трибуна от 3300 места ще бъде обособена ВИП зона, места за журналисти и за хора с увреждания. В сектора откъм ул. „Кичево“ ще има допълнително 800 места, а в сектор В – от страната на ул. „Македония“ – 3950. Стадионът ще разполага с нова козирка, LED осветление, отговарящо на HD излъчване, видеосветление.

„Проектът е много добър, с неговата реализация ще има развитие не само на футбола, но и на спорта в града като цяло най-вече за подрастващото поколение. Община Пловдив винаги е заставала и ще застава зад подобни каузи, свързани с физическото здраве и подготовка“, посочи кметът Здравко Димитров.

Надяваме се това публично-частно партньорство да доведе до добри резултати, а феновете на футболен клуб „Спартак“ да станат свидетели на интересни мачове, а футболистите да спечелят много победи“, допълни заместник-кметът Георги Титюков.

На 6-те входа на стадиона ще има видеонаблюдение, 250 паркоместа ще осигурят безпрепятствено паркиране, съблекалните ще бъдат обновени, ще има лекарски кабинет и такъв за допинг контрол.

„За да запазим историята на футболния клуб и за да покажем победите и спечелените купи ще изградим музей“, сподели собственикът на футболен клуб „Спартак“ Динко Миленчев.

Пълна рехабилитация предстои и на спортния комплекс „Спартак“, който се използва за тренировки и подготовка на детско-юношеската школа. Предвидената инвестиция е 2,2 млн. лв. Освен обновяване на тревна настилка на съществуващия терен с нова дренажна и поливна система, ще бъдат рехабилитирани и съществуващите трибуни и монтирани 1000 седалки.

Проектът предвижда и още цялостен ремонт на съблекалните, осветление, изграждане на фитнес зала.

2,006 total views, no views today