Начало Актуално Предприемаческото състезание „Започни млад“ с ново издание в Пловдив

Предприемаческото състезание „Започни млад“ с ново издание в Пловдив

25.01.2022

„Започни млад / Start Young“ на Списание „Български предприемач“ е 50-часово събитие, с цел осигуряване на практическо обучение и възможности за реализация на идеи на начинаещи предприемачи

На 4 февруари ще се проведе поредното издание на най-голямото състезание за предприемачески идеи „Започни млад“, което подпомага млади и начинаещи ентусиасти да реализират своите бизнес идеи. Новото издание на състезанието е насочено към настоящи и бъдещи предприемачи от Пловдив и ще се проведе онлайн.

„Започни млад“ (Start Young) е социално-образователна инициатива, която се реализира под формата на предприемачески състезания. Провеждат се 50-часови събития, които имат за цел да осигурят качествено практическо обучение за начинаещи предприемачи. Започвайки в петък вечер с презентации на идейни проекти и събиране на екип, събитието продължава чрез интензивно генериране на идеи и откриване на решения с помощта на ментори, разработване на бизнес модел и създаване на базови прототипи, завършващи с демонстрации и презентации в неделя вечер пред жури.

Участниците създават работещи стартиращи компании по време на събитието и са в състояние да си сътрудничат със съмишленици извън ежедневните си мрежи. Всички екипи водят дискусии с бизнес лидери и получават ценна обратна връзка от местните предприемачи. Уикендът е съсредоточен около действия, иновации и образование.

Независимо дали участниците търсят обратна връзка за идея, съосновател, специфични набори от умения или екип, който да им помогне да изпълнят проекта си, „Започни млад“ е идеалната среда, в която да тестват идеята си и да направят първите стъпки към стартирането на собственото си начинание.

Форматът е социално ориентиран и напълно безплатен за участниците, като неговата цел е да подпомогне младите предприемачи чрез образование, популяризация и вдъхновение. Най-добрите проекти, които се класират на финалите получават и множество награди, както и подкрепа за реализация на идеите си.

През тази година участниците в „Започни млад“ ще могат да вземат участие напълно безплатно и в BASE - обучителна програма, която следва приложен и изключително успешен модел, разработен в САЩ. По време на курса се придобиват знания и умения, нужни за стартирането и развитието на бизнес, както и достъп до важни бизнес контакти. Заниманията включват както теоретична, така и практическа част с много реални примери, игри и казуси.

По време на обучението участниците ще имат възможността да черпят знания и опит от успели български предприемачи, както и ще бъдат напътствани от ментори с богат опит в бизнеса. Курсът е изключително практичен, използва методите на геймификацията, с което се цели да се приложи наученото на практика.

За повече информация и регистрация за събитието „Започни млад“ в Пловдив: https://www.bem.bg/event-details/start-young-1-1

Повече информация за „Започни млад“: https://www.bem.bg/startyoung

 

Повече за организаторите

Пламен Попов

Пламен П. Попов е управляващ собственик на технологичната компания Smartcards.tech. Съосновател и изпълнителен директор на списание „Български предприемач“ (BEM.BG) с награда за медия на годината от „Награди за мода, стил и шоу бизнес“ 2021г. Създател и на националната социално-образователна кампания „Аз събуждам България“ в партньорство с Министерство на труда и социалната политика 2017г. Автор на бизнес наръчниците „Предприемачът“, „Победителят“, „Преговаряй с мен“ и ко-автор в „Как да стартираш бизнес без собствен капитал“. Пламен Попов е  учредител и член на управителния съвет на фондация „Започни млад“.
Ива Попова

Ива Попова е основател и главен оперативен директор на технологичната компания Smartcards.tech. Съосновател и технически директор на списание „Български Предприемач“ (BEM.BG) с награда за медия на годината от „Награди за мода, стил и шоу бизнес“ 2021г. Автор на бизнес наръчника „Първо впечатление“ и ко-автор на „Как да стартираш бизнес без собствен капитал“. Носител на наградата „Бизнес дама на годината“ в категория Млад Предприемач до 28 години през 2020 г. Ива Попова е  учредител и член на управителния съвет на фондация „Започни млад“.

 

2,398 total views, no views today