Начало Актуално „Предприемачи – ГЕРБ” дариха на общинските болници над 200 кг дезинфектанти

„Предприемачи – ГЕРБ” дариха на общинските болници над 200 кг дезинфектанти

004

Пловдивската структура на „Предприемачи – ГЕРБ” направи дарение в помощ на общинските здравни заведения. Това стана ясно след среща на кмета Здравко Димитров с представители на организацията, която с доброволни средства е осигурила над 200 кг препарати за дезинфекция на контактни повърхности в здравните заведения.

„Всяка една помощ за общинските здравни заведения е добре дошла. По време на епидемията много дарители откликнаха и ни помогнаха, без тях нямаше да се справим – особено за осигуряването на животоспасяваща техника“, заяви кметът Здравко Димитров. По думите му грижата за медиците и осигуряването на лични предпазни средства за лекарите на първа линия също са били важен приоритет на общината.

„Не можем да сме безучастни към случващото се и преди всичко към общинските здравни заведения, които в продължаващата епидемия се нуждаят от подкрепа. Неведнъж сме участвали в различни дарителски инициативи като помагаме предимно на майки и деца от уязвими групи, защото така се грижим за бъдещето на нацията“, заяви  председателят на „Предприемачи – ГЕРБ” – Пловдив Петко Глухарски.

„Това е само първа среща с кмета Здравко Димитров и предстои такава с цялата пловдивска структура, за да представим нашите приоритети пред ръководството на Общината и видим с какво можем да помогнем в бъдеще“, коментира координаторът на структурата за район „Южен“ Запрян Тодоров.

Следващата среща ще бъде посветена на възможностите за развитие на малкия и средния бизнес след COVID-19 и как общината може да партнира в различни инициативи на бизнеса.

 

3,221 total views, no views today