Начало Събития Представители на частния бизнес в Пловдив помагат на социално слаби бездомни хора, които живеят в „Център за временно настаняване“

Представители на частния бизнес в Пловдив помагат на социално слаби бездомни хора, които живеят в „Център за временно настаняване“

Представители на частния бизнес в Пловдив помагат на социално слаби бездомни хора, които живеят в „Център за временно настаняване“, разкрит от Общината по проект на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“.

Още от самото начало на своята работа през месец септември тази година „Центърът за временно настаняване“ в Община Пловдив има щедри дарители в лицето на редица представители на частния бизнес в града, които решиха да подадат ръка на хората в нужда.
Фирми като Белла България, Новомес Комерс 1 ЕООД, Кармес ООД, Бъргър Шеф ЕООД, Арон Райс ООД, Тракийски хляб ООД предоставиха хранителни продукти, безалкохолни напитки и дрехи на потребителите, настанени в Центъра, а фирма ЛИБХЕР-ХАУСГЕРЕТЕ МАРИЦА, ЕООД дари фризер. В навечерието на Коледните и Новогодишни празници фирма Милеви Ауто Трейдинг ЕООД пък зарадва жителите на Центъра с празнична елха, около която в събота, 21 декември, ще се проведе коледно тържество.
„Центърът за временно настаняване“ бе разкрит от Община Пловдив по проект „Интегрирани действия за устойчиво градско развитие“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“. Той осигурява близка до семейната грижа за хора, които временно или трайно са лишени от дом. Услугата се предоставя на бездомни лица за срок не повече от 3 месеца в рамките на календарната година.
Освен че осигурява подслон, Центърът е и място за социална интеграция и адаптация на хора, които са изпаднали в труден житейски момент. Персоналът оказва съдействие на потребителите за достъп до медицински услуги, подготовка и подаване на документи пред различни институции, регистрация в Бюрото по труда, включване в курсове за квалификация и преквалификация и други обучителни курсове и/или за намиране на работа.

6,848 total views, no views today