Начало Актуално Представителни състави от Грузия, Босна и Херцеговина танцуват днес в парк „2019″ в район „Тракия“

Представителни състави от Грузия, Босна и Херцеговина танцуват днес в парк „2019″ в район „Тракия“

МФФ 2023

27.07.2023

В четвъртия ден от програмата на Международния фолклорен фестивал в Пловдив (24-28 юли) на сцената на пл. „Стефан Стамболов“ пред сградата на община Пловдив, днес от 18:00 ч. ще видим изпълненията на участниците от Полша, Гърция и Индонезия.

Както всяка вечер ще има дефиле на съставите, които в 17.30 ч тръгват от „Дом Левски”, преминават по Главната улица и стигат до сцената на пл. „Стефан Стамболов“.

Час по-късно, от 19:00 ч в парк „2019″ до Лидъл в район „Тракия. ( вместо в  парк „Лаута“) ще танцуват съставите от Грузия, Босна и Херцеговина. Събитията в Район Тракия са по повод 50- годишнината от създаването на района.

В 20.00 часа на древната сцена на Античния театър започва големия вечерен концерт с участието на фолклорните състави от Полша, Гърция, Индонезия, Грузия, Босна и Херцеговина. Водещи на фестивала са Михаела Богданова и Емил Синджирлиев.

Всички събития са с ВХОД СВОБОДЕН!

В последната вечер – 28 юли, петък, от 20 часа на Античен театър ще се състои Гала-концертът и церемонията по официалното закриване на фестивала с участие на гостите от Грузия, Гърция, Босна и Херцеговина, Полша, Академичен Фолклорен Ансамбъл“ при АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив.

27-ият Международен фолклорен фестивал се организира от Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2023 година.

3,042 total views, no views today