Начало Актуално Представиха проекта за стадион „Локомотив“ в Община Пловдив

Представиха проекта за стадион „Локомотив“ в Община Пловдив

viber_изображение_2021-04-20_17-00-260 viber_изображение_2021-04-20_17-00-261

Проектантите от „Инжпроект“ ООД, които подготвят техническите проекти за стадион „Локомотив“, представиха в Заседателната зала на Община Пловдив как ще изглежда спортното съоръжение след неговата реконструкция. За четирите трибуни вече са изготвени пълни идейни проекти, като за трибуна „Бесика“ е подготвен и технически проект, който днес е входиран в Община Пловдив.

На представянето присъстваха кметът Здравко Димитров, главният архитект на града Димитър Ахрянов, заместник-кметовете Пламен Райчев и Анести Тимчев, общински съветници, фенове на футболния клуб и журналисти.
„Виждам, че сте доволни от проекта и мога да ви уверя, че Общината ще направи всичко възможно в най-скоро време да бъде издадено разрешително за строеж. Аз не деля отборите в Пловдив и винаги съм казвал, че единият отбор не може без другия. Така, както искам да се построи Колежа, така искам да е готов и стадион „Локомотив“ и да се насладим на хубави мачове на модерни съоръжения“, заяви кметът Димитров след презентацията.
Той поясни и какво следва – най-късно до 14 работни дни Община Пловдив трябва да издаде разрешително за строеж, след което има още 14 дни срок за евентуално обжалване и строежът на „Бесика“ може да започне. През това време проектантите се ангажираха да подготвят технически проекти и за останалите две трибуни, за които са осигурени средства – „Спортклуб“ и Южната трибуна, където са гостуващите привърженици. Именно там са предвидени да бъдат изградени съблекални, които да се ползват при евентуална реконструкция на Централната трибуна в бъдеще. Засега за нея няма да има подготвен технически проект, тъй като по площ е почти колкото останалите три и за нея няма осигурено финансиране.

viber_изображение_2021-04-20_17-00-268 viber_изображение_2021-04-20_17-00-262 (1)

4,422 total views, no views today