Начало Пловдив днес Прерязаха лентата на Дневен център за лица с увреждания

Прерязаха лентата на Дневен център за лица с увреждания

dneven_center_lenta_04042018

Нов Дневен център за пълнолетни лица с увреждания бе открит в Комплекса за социални услуги „Свети Георги“. Лентата прерязаха заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, заместник-кметът Георги Титюков и директорът на комплекса Апостол Делев.

Екип от специалисти ще подпомага ползвателите на социалната услуга и техните семейства, като ще насърчава социалното, емоционалното, културното и образователното има развитие. Центърът ще предлага цялостно обслужване през деня в среда, близка до семейната, с което се цели преодоляването на социалната изолация и участие в обществения живот. Ето защо основните дейности, които ще се реализират, са свързани с битов труд, трудотерапия, арттерапия, музикотерапия, спорт – мини голф, джудо, спортна стрелба, боулинг, билярд. Предвидени са занимания по ограмотяване и повишаване на общата култура. Осигурена е психологическа подкрепа, както и консултация от различен род за близките.

 „През годините Община Пловдив направи много за развитието на социалните услуги в партньорство с Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за социално подпомагане“, посочи Георги Титюков. От името на кмета Иван Тотев заместник-кметът благодари за ежедневните усилия, които полагат социалните работници. Той подчерта, че в момента се реализират 7 нови социални услуги по ОП „Региони в растеж“.

„Изключителна благодарност към кмета на Община Пловдив Иван Тотев и заместник-кмета Георги Титюков за това, че в Пловдив се води целенасочена, последователно ориентирана към потребностите на хората, интегрирана и мобилна социална политика, каквато виждам тук в Комплекса за социални услуги“, сподели възхитата си заместник-министър Димитрова. „Моделът, който реализира Община Пловдив по отношение на социалните услуги, е моделът който да се реализира и развива в цялата“, допълни тя.

Желаещите, които искат да се възползват от социалната услуга на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, трябва да подават необходимите документи в дирекция „Социално подпомагане“, намираща се на бул. „Руски“ 13 в Пловдив. За тези, които не могат да идват сами, е предвиден и транспорт.

Заместник-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова и заместник-кметът Георги Титюков разгледаха местата за развлечение и спорт в Комплекса, като изпробваха хвърляния на боулинг, дартс, билярд. Те не пропуснаха да уважат и празника, организиран от фондация „Различни, но равни“ по повод великденските празници, организиран за деца с увреждания от Пловдив и региона, където имаше много подаръци и приятни изненади.

razlichni_no_ravni_praznik1 razlichni_no_ravni_praznik

6,353 total views, no views today