Начало Пловдив днес Прерязаха лентата на приемната на МВР на улица „Дилянка“ в район „Северен“

Прерязаха лентата на приемната на МВР на улица „Дилянка“ в район „Северен“

priemna_MVR_Severen_6

Нова полицейска приемна на Трето районно управление на МВР на улица „Дилянка“ в район Северен бе открита днес. Лентата прерязаха  вицепремиерът Валери Симеонов, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, директорът на ОД на МВР – старши комисар Атанас Илков, кметът на район „Северен“ Ральо Ралев, областният управител Здравко Димитров в присъствието на граждани и полицейски служители.

„Надяваме се с отварянето на тази приемна жителите да са по-спокойни, да имат усещането за държавност и спазване на законите. Да имат пряк и лесен достъп до институциите, които са в тяхна услуга“, заяви кметът Иван Тотев.

Той сподели, че приемната се намира в едно от невралгичните места на Пловдив. „Така отговаряме на потребностите на хората, които живеят от двете страни на улица „Дилянка“, а животът им ще е по-спокоен и сигурен“, уточни още той и посочи, че догодина продължават инициативите в района.

Кметът връчи официално и удостоверението за въвеждане в експлоатация на директора на ОД на МВР – Пловдив, комисар Атанас Илков.

Трима полицейски служители ще се грижат за реда и сигурността на гражданите, монтирани са и четири камери за видеонаблюдение, свързани към системата на Трето районно полицейско управление.С това камерите в район „Северен“ стават общо 90 камери, разположени по възлови места.

Стартът на ремонтните дейности бе даден в края на месец октомври, а средствата са от общинския бюджет.  Сложена е хидроизолация на покрива, сменена е дограмата и таванните плоскости, подменена е подовата настилка, изграден е санитарен възел, сложени са климатици и компютри. Мястото около нея също е облагородено.

По думите на комисар Илков полицейският патрул в района също ще присъства в приемната, за да е по-видимо полицейското присъствие. Обсъждат се и варианти за осигуряване на допълнително служители, които да съблюдават за реда в зоната.

Според вицепремиера Валери Симеонов вече има положителни резултати и промяна в обстановката в района. „Това е един успешен модел на решаване на социално-битови проблеми, които често преминават в етнически.

Подобна приемна има в Асеновград, а предстои да се реши и окончателно ситуацията в Гърмен“, съобщи вицепремиерът и благодари за съвместните усилия на всички институции – Община Пловдив, район „Северен“, Областна управа, Областна дирекция на полицията за отварянето на приемната.

priemna_MVR_Severen_1 priemna_MVR_Severen_2 priemna_MVR_Severen_4

7,719 total views, no views today