Начало Актуално Преустановява се подписването на договори с граждани по проекта за чист въздух

Преустановява се подписването на договори с граждани по проекта за чист въздух

01.09.2023 г. 

Всички, които са заявили участие в проекта и не са подписали договор с общината до 01.09.2023 г., ще имат възможност да кандидатстват за следващия програмен период 

Приключи сключването на договори с крайни получатели, кандидатствали за нови отоплителни устройства по проект „Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух в Община Пловдив чрез намаляване на емисиите на ФПЧ10 от битовото отопление“. Причината е изтичане на срока за изпълнение на проекта и достигане на индикатора за подписани договори с домакинства, заложен по оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“

Всички, които са заявили участие в проекта и не са подписали договор с общината до 01.09.2023 г., ще имат възможност да кандидатстват за следващия програмен период, който се очаква да започне през ноември.

Община Пловдив ще обяви и нови дати за прием на декларации, а пилотно в програмата ще могат да участват и „енергийно бедни домакинства“, които ще  могат да кандидатстват за монтирането на фотоволтаични системи 4 kW за производство на електроенергия за собствено потребление.

Община Пловдив напомня, че всички домакинства, в които е извършен монтаж на нов отоплителен уред, са длъжни да предадат старите си печки. Демонтажът и събирането на уредите за битово отопление на дърва и въглища се извършва от „Моби – шоп“ ЕООД, като представители на фирмата предварително се свързват с гражданите за уточняване на ден и час на демонтажа. Телефон за контакт с офис на „Моби – шоп“ – 032/26 09 30.

2,987 total views, no views today