Начало Актуално Приключват ремонтите на два ключови строителни обекта

Приключват ремонтите на два ключови строителни обекта

kmet brifing1 (1) kmet brifing1 (2)

21.11.2023

До края на годината ще бъдат завършени ремонтите на първия етап от Голямоконарско шосе и бул. „Дунав“, а връзката „Модър-Царевец“ ще бъде готова до 3 месеца. Това уверение от изпълнителите е получил кметът на Пловдив Костадин Димитров, който днес даде първата си пресконференция. Той уточни, че сроковете за финализирането на ремонтните дейности са максимално съкратени, за да се избегнат неудобството и затрудненията в движението за пловдивчани.

„Строителите на Голямоконарско шосе поеха ангажимент към мен то да стане готово до края на годината в ремонтираната си част. Оттук-нататък аз поемам ангажимент към обществото. Знам, че ако фирмата-изпълнител не удържи на думата си, аз ще бъда отговорен, затова ще бъда още по-взискателен“, категоричен бе градоначалникът.

Той допълни, че бул. „Дунав“ също ще бъде асфалтиран до края на годината, а връзката „Модър-Царевец“ ще бъде изпълнена до 3 месеца.

„Вчера заедно с кмета на район „Западен“ Тони Стойчева и кмета на район „Южен“ Атанас Кунчев инспектирахме обекта. Фирмата, която работи по колектора пое ангажимент да премести до 10 дни подземните комуникации, а до 3 месеца да бъде готова връзката Модър-Царевец и бул. „Хаджи Димитър“, поясни Костадин Димитров.

По думите му информация за другия голям държавен проект – пробива под Централна гара, ще има след среща с представители на Министерството на транспорта, която е насрочена за следващата седмица.

Кметът на Пловдив поднесе адмирациите си на бащата на Виктория Радева – Славей, който също присъстваше на брифинга, затова че Националният отбор на България за жени, част от който е и Вики, за пръв път в историята е европейски шампион по шахмат.

В началото на пресконференцията Костадин Димитров честити празника на християнското семейство и пожела на всички да имат топлина и светлина в домовете си.

3,655 total views, no views today