Начало Пловдив днес Приключи изграждането на новата алея в „Лаута“, предстои поредното разширение на парка

Приключи изграждането на новата алея в „Лаута“, предстои поредното разширение на парка

lauta_aleya

Готова е новата пешеходна алея в разширението на парк „Лаута“. В това се увериха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на „Тракия“ Костадин Димитров и директорите на ОП „Градини и паркове“ и ОП „Чистота“ Стоян Алексиев и Иван Стоянов.

Алеята е направена от павета и е с площ повече от 1200 квадратни метра. Изградени са и бордюри, а по цялата й дължина от над 300 метра e монтирано парково осветление. В плановете на общината е заложено там да има детска площадка и други атракции, които се вписват в парковата среда.

От двете страни на пътеката вече са засадени 70 декоративни сливи, като предстои засаждането на още 130. Идеята е, когато дръвчетата пораснат, да образуват своеобразен красив тунел, обясни районният кмет Костадин Димитров.

При посещението в „Лаута“ бе обсъдено новото залесяване в зоната. В момента са в ход подготвителните дейности по поредното разширяване на парка. С него новите зелени площи там ще достигнат 65 декара. Вече е изградена и поливна система, с която да се поддържа растителността.

lauta_aleya_1

8,660 total views, no views today