Начало Пловдив днес Приключи проект за енергийна ефективност в ЕГ „Пловдив“ на Националния доверителен екофонд и Община Пловдив

Приключи проект за енергийна ефективност в ЕГ „Пловдив“ на Националния доверителен екофонд и Община Пловдив

egplovdiv3

Община Пловдив провежда системна политика за повишаване на енергийната ефективност на сградния фонд на образователната и социалната ифраструктура в града. През 2018 година беше осъществен поредният проект в тази област – „Изпълнение на мерки за енергийна ефективност в сградите на Езикова гимназия „Пловдив” – град Пловдив: обект 1 – „Училищна сграда”, обект 2 – „Общежитие за момичета” и обект 3 – „Общежитие за момчета”.

Общата стойност на обекта е 1 198 430,54 лв с ДДС. За осъществяването на проекта бе получена безвъзмездна подкрепа в размер на 800 000 лева по линия на Инвестиционната програма за климата на Националния доверителен екофонд, финансираща проекти, които водят до директно или индиректно намаляване на емисиите на парникови газове. Съфинансирането от Община Пловдив е в размер на 398 430,54 лв.

Основна цел на проекта е  намаляване на потреблението на енергия в резултат на подобряване на енергийната ефективност на сградите, което ще доведе до намаляване на емисиите на парникови газове и респективно на замърсяването на околната среда.

В рамките на проекта бяха приложени енергоспестяващи мерки, насочени към подобряване на енергийните характеристики на сградните ограждащи елементи, подмяна на отоплителната инсталация и използването на слънчеви колектори за осигуряване на топла вода за битови нужди.

Очаква се общо спестените емисии въглероден диоксид след прилагане на eнергоспестяващите мерки да са 300,793 т.

egplovdiv4 egplovdiv1 egplovdiv5 egplovdiv2 egplovdiv

6,176 total views, no views today