Начало Младежки дейности Проведе се петото поредно издание на инициативата Drawing day – България – да рисуваме заедно 2014 година

Проведе се петото поредно издание на инициативата Drawing day – България – да рисуваме заедно 2014 година

Близо 150 деца и младежи от пловдивските детски градини и училища и доброволци от НАРД, се включиха в петото поредно издание на инициативата Drawing day – България – да рисуваме заедно 2014 год. Мероприятието се проведе на 07.06.2014 год. /събота/ от 16:00 до 18:00 часа на стълбите на „Каменица“ на ул. „Княз Александър I Батенберг“.

Тазгодишната тема на Drawing day – България бе „Правата на детето“. Участниците имаха възможност да изразят позицията си по темата като нарисуват върху белите листове всичко, което мислят и свързват с децата и техните права. Всички 88 рисунки бяха подредени в импровизирана изложба около рисуващите по стълбите на „Каменица“.

Целта на международната инициатива е да се създадат 1 000 000 рисунки за един ден след което да бъдат споделени в социалните мрежи.

Всички малки художници бяха наградени с предметни награди, сред които книги, книжки за оцветяване, топки, пъзели, осигурени от Община Пловдив, дирекция „Спорт и младежки дейности“.

Drawing day – България – да рисуваме заедно 2014 год. се организира от НБР „Иван Вазов“, Национален алианс за работа с доброволци, със съдействието на Община Пловдив.


8,113 total views, no views today