Начало Актуално Продължава пръскането срещу кърлежи и обработката срещу гризачи

Продължава пръскането срещу кърлежи и обработката срещу гризачи

От началото на месец май до момента  специализираните екипи на ОП „Дезинфекционна станция” в Пловдив осъществиха ларвицидна обработка на биотопи на комари, растителнозащитни обработки  срещу кестенов молец и листни въшки.

В периода от 28-ми до 31-ви май ще се проведе акция по канална дератизация, при която ще се обработят срещу гризачи около  16 000 броя шахти на територията на шестте административни района. Екипите на Общинско предприятие „Дезинфекционна станция” ще работят с  препарата „Бродират блок ”, който представлява водоустойчиви восъчни блокчета.

До края на месец май ще се осъществи поетапна дезакаризация на тревните площи за обществено ползване.

Това са обектите, които бяха масово обработени още в началото на месец април при масовата дезинсекция срещу кърлежи – местата за свободно разхождане на домашни кучета, паркове и градини, дворовете на детски и учебни заведения, много междублокови пространства.

Освен обектите по утвърдените списъци, ще се обработят и всички сигнали, получени от граждани.

За постигане на максимален и по-дълготраен ефект от химичните обработки, преди самата дезинсекция терените ще бъде окосени и подготвени от екипите на ОП „Градини и паркове”.

За да не се компрометира ефектът от работата по третирането срещу кърлежи в града ни, за да се погрижим и сами за собственото си здраве и безопасност, експертите отново се обръщат към пловдивчани със следния призив :

-          вземайте необходимите лични предпазни средства, когато посещавате открити зелени площи, особено когато сте извън населените места, които не са поддържани;

-          не разхождайте домашния си любимец на места с висока тревна растителност;

-          погрижете се за редовното обезпаразитяване на домашния си любимец;

-          при ухапване от кърлеж, алергична реакция от ухапване на насекомо и пр., обърнете се за съдействие към медицинско лице.

-          поддържайте ниско окосена тревата в обектите, които стопанисвате,

-          изхвърляйте окосената трева, събраните клони, листа и други отпадъци  на обозначените за това места;

-         търсете професионално съдействие за същинските химични обработки.

6,739 total views, no views today