Начало Младежки дейности Проект за градско списание „НУЛА32″ спечели конкурса за Най-добър млад предприемач

Проект за градско списание „НУЛА32″ спечели конкурса за Най-добър млад предприемач

mlad predpriemachЗа седма поредна година Община Пловдив избра своя най-добър млад предприемач. Това стана снощи по време на официална церемония в зала „Пловдив” на Новотел Пловдив, където 23 бизнес плана се съревноваваха за победа.

Панайот Стефанов и неговият екип спечелиха първата награда със своята идея за функциониране и популяризиране на безплатно градско списание за култура и стил „НУЛА32”. Те грабнаха призът от 7000 лева заради концепцията си хартиеното издание да се запази във времето, придобивайки колекционерска стойност, заради преплитането през настоящето и миналото забравени истории за места и хора.

Те бяха наградени от заместник-кмета „Спорт, младежки дейности и социална политика” Георги Титюков и заместник-министъра на Младежта и спорта Нина Найденова, които пожелаха на всички участници да не спират да мечтаят да реализират идеите си и да продължават да бъдат инициативни и последователни.

Втора награда и 4000 лева спечели Цветозара Данчева с бизнес плана си за производство на култивирана печурка, обогатена със селен.

Двете трети места и 4000 лева си поделиха Стефан Ставрев за стартиране и развитие на академия „Кодикамп” и Атанас Богоев, който  успя да привлече вниманието на журито с идеята си за създаване и функциониране на медицински кол център за експертна клинична консултация.

И тази година по традиция Висшето училище по сигурност и икономика награди с 1000 лева най-младия участник – Десислава Василева от Национална търговска гимназия за производство на подаръчни опаковки . Отличия бяха присъдени и от представители на най-голямата радиогрупа – Communicorp Group България, Международен образователен център „Леонардо да Вични“, както и от Европейско висше училище по икономика и мениджмънт, гр. Пловдив.

Всички участници в конкурса получиха предметни награди, осигурени от Община Пловдив, както и от спонсорите, сред които „Рефан България“ ООД и Издателска къща „Хермес“.

185 е броят на участниците, включили се от началото на конкурса през 2009г. до днес, 18-33 години е възрастовият диапазон, а 105 000 лева са раздадените до момента парични награди.

18,237 total views, no views today