Начало Актуално #Пространство Култура завършва с изложба, четене на кратки истории и прожекция на кратки филми

#Пространство Култура завършва с изложба, четене на кратки истории и прожекция на кратки филми

ProstranstvoKultura

Проектът #Пространство Култура завършва с изложба „Плакат и лого“, литературно четене „Литература в А4″ – кратки истории със задача „Герой, конфликт, решаване на конфликта“, и прожекция на кратки филми „Short Teen Films“. Продукцията е дело на ученици от Модерна академия на изкуствата „Синдикат“ през годините. 2021-ва Академията навършва 10 години.

Събитието ще бъде на 29-ти май, събота. Изложбата ще бъде подредена в 10.30 до Хлебарница „Капана„. Литературното четене и прожекцията на филмите ще започне в 11.00 часа м Музикален клуб „Петното на Роршах“.

Ето и програмата:

10.30: Изложба „Плакат и лого“

Място: Капана, до Хлебарница „Капана“

Street изложба на плакати от ученици

11.00: „Литература в А4″ и „Short Teen Films

Място: Музикален клуб „Петното на Роршах“

„Литература в А4″

Четене на кратки истории

Задача: Герой, конфликт, решаване на конфликта

Short Teen Films

Прожекции на филми, създадени от ученици на Модерна академия на изкуствата „Синдикат“

Програма (1 час и 10 минути)

„Усмивка“ - сценарий и режисура Димитър Куков, 1 мин.

 

„Песен за сянка и вълк“ - режисьор Александър Секулов,  1 мин.

 

Torn“ („Разкъсана“) - режисьор Тина Налбантова, 4 мин.

„10 секунди“ - режисьор Евгения Танева, 5 мин.

 

„Аз печеля“ - режисьор Евгения Танева, 3 мин.

 

„Сюжетна любов“ - сценарий и режисура Ясен Кирилов, 20 мин.

 

„Основи на модерната електронна музика“ - автор: Румен Емилов, 30 мин.

Димитър Куков е ученик на Модерна академия на изкуствата „Синдикат“. В момента е ученик в 11-ти клас на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства.

Александър Секулов е ученик на Модерна академия на изкуствата „Синдикат“. В момента е ученик в 11-ти клас на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства.

Ясен Кирилов е ученик на Модерна академия на изкуствата „Синдикат“. В момента е ученик в 11-ти клас на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства.

Тина Налбантова е ученичка на Модерна академия „Синдикат“. Завършила е филмова и телевизионна продукция в университета Гринуич.

Евгения Танева е ученичка на Модерна академия „Синдикат“. В момента е IV-ти курс филмова и телевизионна режисура в НАТФИЗ. И двата й филма имат активен фестивален живот. Филмът „10 секунди“ е финалист за НАГРАДА 355 на Фондация Стоян Камбарев и е част от „Европейски фестивал на късометражното кино в Канада“. Филмът „Аз печеля“ е част от официалната селекция на 12-тия фестивал в Сеул „Short Image & Film Festival“ и е награден за най-добър сценарий на Assurdo Film Festival, октомври, 2020.

Румен Емилов е ученик на Модерна академия на изкуствата „Синдикат“, програма „Модерна музика“. В момента е IT специалист.

#Пространство Култура се провежда за трети път. Организатор е Център за опит и идеи Salve, съфинансиран от Община Пловдив. Проектът се осъществява в тясно сътрудничество с пловдивски училища, „Сдружени пловдивски творци“ и Музикален клуб „Петното на Роршах“.

2,458 total views, no views today