Начало Пловдив днес Пуснаха движението по моста на бул. „Васил Априлов“

Пуснаха движението по моста на бул. „Васил Априлов“

most_asfaltirane1

Мостът на бул. „Васил Априлов“ е отворен за пътно-транспортни средства. Така окончателно завършваме първата реконструкция на моста с укрепване на подпорните стени от неговото построяване преди около 35 години, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Стойността на осъществените строително-ремонтни дейности е 4 млн. лв., 100 процента осигурени от републиканския бюджет чрез Комисията за предотвратяване на бедствия и аварии.

Реконструкцията премина на два етапа, като вторият от тях съвпадна с изграждането на комуникационната мрежа на „Топлофикация – Пловдив“ ЕАД.

След около десетина дни предстои поставянето на хоризонталната  маркировка и тогава за ден-два ще бъде въведена временна организация на движението, така че да съвпадне с почивните дни около Деня на независимостта 22 септември.

Това е последното мостово съоръжение на територията на общината, което се нуждаеше от ремонт. През следващите години предстои  реконструкцията на Бетонния мост като част от ЖП възел – Пловдив, която е в приоритетите на правителството по ОП „Транспорт“, отбеляза инж. Иван Тотев.

СНИМКА: АРХИВ

7,054 total views, no views today