Начало Спорт ПЪРВИ КРОС НА ТОЛЕРАНТНОСТТА В ПЛОВДИВ

ПЪРВИ КРОС НА ТОЛЕРАНТНОСТТА В ПЛОВДИВ

На 08.06.2014 год. /неделя/ в 10.00 часа на площада до Паметника на благодарността за спасените български евреи в Пловдив, бе даден официалният старт на първия у нас Крос на толерантността. Над 1000 деца от 70 училища в Пловдив и региона се включиха в надпреварата, организирана от Израелско-Българския институт. Пробегът  премина покрай основните храмове на религиите в Града на тепетата, а с него младите хора показаха, че не приемат проявите на верско противопоставяне, насилие и омраза, а напротив – макар и различни, те са заедно.

Децата бяха поведени от звездите на родния спорт зам.-министър Йордан Йовчев, Ива Пранджева, Николай Бухалов и Армен Назарян. Заедно с тях старт на кроса дадоха посланикът на Израел в България Н. Пр. Шаул Камиса-Раз, г-н Георги Титюков – зам.-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика”, д-р Невен Енчев – председател на Израелско-Българския институт и почетен консул на Израел в Пловдив, известният пластичен хирург д-р Ангел Енчев и председателят на международна фондация „България“ Яков Джераси.

Децата пробягаха трасето на толерантността заедно с посланието „Ние сме различни, но живеем заедно”, а  с представители на различни общности – българи, арменци, евреи, турци  влязоха заедно в синагогата, после в джамията и в църквата.

 

7,532 total views, no views today