Начало Актуално Радио Пловдив и Биг Бенд „Пловдив“ празнуват заедно на Античния театър

Радио Пловдив и Биг Бенд „Пловдив“ празнуват заедно на Античния театър

P1290496

С празничен концерт на Античния театър две обичани пловдивски „институции“ – БНР – Радио Пловдив и Биг Бенд „Пловдив“ ще отбележат заедно два рождени дни – на Радиото и на Оркестъра.

Празникът за 65 години Радио Пловдив и 20 години Биг Бенд „Пловдив“ ще започне точно в 19 часа на 2 октомври,  като подаръкът ще е за гостите – вход с безплатни покани за концерта.

Своите безплатни покани може да получите от Билетния център пред Общината, Туристическия информационен център на площад „Римски стадион“, както и в Радио Пловдив.

Концертът се осъществява  със съдействието на Община Пловдив, ОИ „Старинен Пловдив“ и Фондация „Пловдив 2019″.

БНР – Радио Пловдив, което е част от Българското национално радио, прозвучава за първи път в ефир през 1955-а година. Радио Пловдив е независима медия, отстояваща ежедневно свободата на словото и мисълта, медия, която информира обективно и честно слушателите и посредничи в диалога между институциите на демократичната държава и обществото. Екипът е колективен носител на наградата “Пловдив” за журналистика, както и наградата на БНР „Сирак Скитниик“.

„Big Band Plovdiv“ е създаден в началото на 2000-та година. Изцяло съставен от професионални музиканти, бендът е музикалната емблема на Пловдив. Основател и ръководител на оркестъра е Николай Гешев. Лесно разпознаваем, темпераментен на сцената и много обичан от своята възторжена публика – така най-кратко може да се опише присъствието на Биг Бенда. В годините на своята дейност е осъществил множество концерти из цялата страна. Участник в джаз фестивали, музикален домакин на тържествени церемонии, неизменен участник във всички значими национални чествания в Пловдив. Това са само част от проявите на Биг Бенда. Оркестърът има осъществени множество проекти с почти всички изявени джаз и поп изпълнители в България.

3,787 total views, no views today