Начало Актуално Реализацията на капиталовата програма на Община Пловдив продължава в срок

Реализацията на капиталовата програма на Община Пловдив продължава в срок

_DSC7480 _DSC7496

„Пробивът на Водната палата е важен проект и дори да не влезе в списъка с обекти по кредитната линия ще бъде реализиран с бюджетни средства, тъй като сегашното колело пречи и прави трафика по-интензивен и запушва движението“, коментира кметът Здравко Димитров и сподели, че Община Пловдив ще включи по-малко обекти, които да бъдат финансирани с кредита, но кои точно ще влязат, ще бъде решено на следващ етап.

По думите на кмета 800 000 лева са необходими за ремонт детските градини, които са в критично положение и трябва спешно да бъдат ремонтирани, сред тях са;  „Детелина“, „Маргаритка“ „Малкият принц“, „Светлина“, „Здравец“, „Наталия“.

Надяваме се до края на годината да има поне три нови детски градини, така че да сме максимално гъвкави за родителите. В момента няма голям прием, но това е нормално за този период от годината, тъй като все още четвърта група излизат постепенно от детските градини, някои деца ще бъдат там буквално до 14 септември и затова през лятото ще обявяваме поетапно местата и към есента ще има повече деца, приети в ясли. Това обясниха заместник-кметовете Стефан Стоянов и Пламен Райчев по време на инспекцията на ремонта на ДГ „Елица“ в Западен.

Община Пловдив инвестира повече в детски градини, но ще се обърне малко повече внимание на яслите, където също има недостиг.

ДГ „Перуника“ е почти готова. Според последните промени на площадките за игра не трябва да има пясъчници, затова ще се направят интерактивни игри на съответните места. Детската градина на ул. „Богомил“ трябва да бъде готова в края на лятото, а както и тази на бул. „Александър Стамболийски“.

Продължава реализацията на капиталовата програма на Община Пловдив, като договорът за ремонта на ул. „Даме Груев“ вече е подписан. Изпратено е възлагателно писмо до фирмата изпълнител за започване на проектирането, тъй като обществената поръчка е на инженеринг. Един месец е срокът за представяне на проекта, след неговото съгласуване ще се издаде разрешение за строеж и около месец август ще започне обновяването на първия участък от  бул. „Македония“ до киното.

„Строително-ремонтните дейности по отношение на Водния цикъл вървят в срок, има известен дискомфорт на живущите, но трябва да се смени водопроводът, каналната мрежа, тротоарите, асфалтовата настилка, което предизвиква известен хаос в паркирането, но това е сложен ремонт в много гъсто населен район“, посочи заместник-кметът Пламен Райчев.

В края на юли приключват двата подобекта, остават довършителни дейности на изток от ул. „Карловска“, а в кв. „Захарна фабрика“ полагат последния слой асфалт. В момента се подменя 50-метров чугунен водопровод по ул. „Петър Шилев“. Заради пандемията от COVID ремонтът беше замразен, но до един месец дейностите по смяната ще бъде приключат.

Община Пловдив работи на голям фронт от обекти – 26-27 на брой на обща стойност 300 млн. лева. Продължава и работата по реализацията на проекта за Небет тепе.

1,957 total views, no views today