Начало Актуално Режисьорът Камен Калев пристига в Lucky Дом на киното, за да представи новия си филм “С лице надолу”

Режисьорът Камен Калев пристига в Lucky Дом на киното, за да представи новия си филм “С лице надолу”

kamen_kalevНовият филм на режисьора Камен Калев тръгва по кината в цялата страна от 16 октомври. Специално, за да го представи на пловдивската публика, режисьорът идва на 17 октомври (събота) за прожекцията от 18:30 часа. Камен Калев е добре познат на киноманите с отличения на редица международни фестивали “Източни пиеси” и копродукцията с Швеция “Островът”.

„С лице надолу“ е трилър-драма, която засяга един наболял за българската действителност проблем – трафика на хора. Филмът насочва вниманието и към други социални проблеми като престъпността, корупцията, бедността, като основни причини България да бъде на едно от първите места в трафика на момичета, проституиращи в Западна Европа.

Мелвил Пупо влиза в ролата на Сами – французин, обвинен в контрабанда на фалшиви пари от България към Франция. За да избегне затвора, той става информатор на френската полиция и се внедрява в български канал за трафик на хора. Постепенно се сближава с Елка, проститутка от ромски произход. Обстоятелствата ги притискат и те са принудени да бягат заедно. Чувствата, които се зараждат между тях, му помагат да се изправи срещу своите демони. Неговото изкупление става нейното спасение.

Културният филмов център LUCKY Дом на киното бе реализиран тази година с финансовата подкрепа на Община Пловдив. Програмата му включва най-значимите и зрителски стойностни филми от световния киноафиш. Провеждат се големите кинофестивали – София Филм Фест в Пловдив и Киномания, както и по малките формати Седмицата на руското кино, Менар филм фест, Детски кинофестивал и др.

10,627 total views, no views today