Начало Пловдив днес Рекорден брой участници в петото „Дефиле на младото вино“

Рекорден брой участници в петото „Дефиле на младото вино“

26 винарски изби от цялата страна ще се включат в Петото издание на „Дефиле на младото вино” в Пловдив, което ще се проведе от 22-ри до 24-ти ноември 2013 година в уютната атмосфера на възрожденските къщи в Стария град. Тазгодишното издание съвпада с провеждането на Третата международна среща на туроператорите в Пловдив. „Дефилето на младото вино“ е един добър продукт, който може да се рекламира и да привлича гости в града ни, коментира заместник-кметът Стефан Стоянов.

В рамките на дефилето водещи пловдивски ресторантьори ще пренесат специалитети от кухнята си на Лапидариума, пак там Хлебна къща – Пловдив ще приготвя хляб с мая по 100- годишна традиционна рецепта.

В съпътстващата културна програма са включени концерти, изложби, филмови прожекции, образователна програма с лекции, семинари и представяне на книги на винена тематика.

 Професионално жури ще избере най-добрите млади бели, червени и розе вина, съгласно регламента определен от дегустационната комисия. Най-високата награда е „Златен рицарски граал”. Алтернативни награди са „Наградите на посетителите” – всеки дегустирал гласува за своите фаворити с анкетна карта, която попълва отново за бяло, червено и вино розе, като по този начин участва в томбола с награден фонд от маркови вина.

Откриването на „Дефиле на младото вино” започва в петък от 13.00 с танцово-музикална програма на Ансамбъл “Тракия” пред сградата на Община Пловдив, последвано от Дионисиево шествие по главната улица към Стария град. На сцената на Лапидариума от 14.00 ч. следва танцово-музикална програма с участието Теодосий Спасов и приветствия на официалните гости на събитието.

5,503 total views, no views today