Начало Актуално Рекордна посещаемост през първите три дни на ONE DESIGN WEEK 2015

Рекордна посещаемост през първите три дни на ONE DESIGN WEEK 2015

 

DSC_4335Международният фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK в Пловдив, който се провежда в Пловдив между 19 и 28-ми юни, събра рекорден брой посетители. Само за три дни над 5 000 почитатели на съвременния дизайн са посетили 30-те локации на фестивала и мащабната интерактивна 3D инсталация „Cnnctr“ („Конектор“), създадена специално за дизайн седмицата от арт-колектива “Мелформатор”, с финансовата подкрепа на Programista и съдействието на Община Пловдив.
Близо 1000 човека се включиха в първия ден на аудио-визуалния проект Cnnctr, който се провежда всяка вечер от 21:30 ч. върху бившия Партиен дом, гр. Пловдив. Те взаимодействаха с интерактивния 3D мапинг чрез специална апликация, достъпна за мобилни устройства с iOS и Android операционна система. До момента в дигиталната инсталация са се включили над 700 потребители, като средна продължителност на сесията е 5 мин. и 34 сек.

В програмата на международния дизайн фестивал ONE DESIGN WEEK  предстоят още много разнообразни и DSC_3177интересни събития -  професионален форум на 27-ми юни в Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив, в който ще вземат участие световноизвестни имена от  международната дизайн сцена; презентации; практически лекции; дизайн работилници; прожекции; дискусии; детска програма; дизайн базар с над 40 участници от цяла България и мн.др.

Финалното АBSOLUT парти на ONE DESIGN WEEK ще се проведе на 26-ти юни в Държавна опера, Пловдив, пл. „Централен“ 1. Специално за събитието идва една от най-ярките звезди на нюйоркската клубна сцена – Nomi Ruiz.  Вокалистката на групите Hercules & Love Affair и Jessica  ще свири за първи път у нас. Начало: 22:30. Вход: свободен.

Допълнителна информация: www.facebook.com/OneDesignWeek и www.edno.bg

6,057 total views, no views today