Начало Актуално РИОСВ одобри екологичната оценка на Общия устройствен план на Пловдив

РИОСВ одобри екологичната оценка на Общия устройствен план на Пловдив

Пловдив - Сахат тепе-Младежки хълм

10.08.2022

 На свое заседание днес експертен съвет към Регионалната инспекция по околната среда (РИОСВ) в Пловдив разгледа и единодушно одобри коригираната екологична оценка на Общия устройствен план (ОУП).

Припомняме, че на 1 август докладът с корекциите беше внесен от главния архитект на общината Димитър Ахрянов в екологичното ведомство. Тогава той коментира, че за предприемане на стъпки по завършване на ОУП трябва общинската администрация да получи информация за местообитанията на животните от Българското дружество за защита на птиците. Необходимата документация беше получена в средата на юли и данните от нея бяха нанесени от проектантите в коригираната оценка.

Становището от днешното заседание на съвета ще бъде качено на сайта на РИОСВ, след което предстои разглеждане на предварителния проект с нанесените корекции от Експертния съвет по устройство на територията (ЕСУТ) към общината и поредица от съгласувателни процедури до окончателното приемане на плана.

Актуализацията на Общия устройствен план ще реши редица градоустройствени предизвикателства на Пловдив, най-вече свързани с темите на презастрояването и зелените площи.

 

2,241 total views, no views today