Начало Пловдив днес Родители връчиха благодарствено писмо на Здравко Димитров за решаването на казуса в ДГ „Мир“

Родители връчиха благодарствено писмо на Здравко Димитров за решаването на казуса в ДГ „Мир“

родители_МИР_благ. писмо  (2)-1280

„Благодарим Ви за подкрепата, която ни оказахте и за нелекото решение, което взехте в интерес на нашите деца.“ Това се казва в благодарственото писмо на родителите от ДГ „Мир“, което връчиха на кмета Здравко Димитров. Поводът е разрешаване на казуса, възникнал преди няколко месеца в детското заведение. Конфликтът между родителите и предишния директор ескалира до призив за оставка.

През последните месеци служители на община Пловдив и други институции направиха неколкократни проверки, което доведе до освобождаването на директора.

Лично кметът Здравко Димитров се ангажира да разреши конфликта и да тушира създалото се напрежение.

„Във времена на думи, с действия Вие показахте решителност и отговорност към нашите тревоги и проблеми! Днес мирът в ДГ „Мир“ е факт, благодарение на Вас“, заявиха родителите. Те не пропуснаха да благодарят за усилията и на заместник-кмета Стефан Стоянов, който „направи всичко възможно да бъде обективен и да разреши конфликта справедливо“.

„Правим всичко възможно да се успокоят нещата. Ние сме избрани в Община Пловдив, за да сме в услуга на гражданите“, допълни кметът и увери, че неговото управление ще бъде обърнато с лице към хората и разрешаване на техните проблеми.

Благодарности бяха отправени и към общинските съветници от комисията по „Образование, наука, вероизповедания и етнически въпроси“, както и към областния управител Дани Каназирева за оказаната подкрепа.

В края на разговора родителите изразиха надежда, че бъдещите им срещи с кмета Здравко Димитров ще са за положителни поводи и отправиха покана към него за празника за навършване на 55-години от създаването на детската градина. Уверенията на родители и на екипа на детската градина са, че работният климат се е подобрил значително през последните 10 дни, децата са спокойни и са се върнали към обичайните си занимания.

5,924 total views, no views today